Kukabara pro Cestomilu

Vlastimil Tichý z Kukabary se setkal s Petrem Nejedlým, aby pro Cestomilu udělali rozhovor o Austrálii.

Povídání se vyvedlo a nakonec by to chtělo ještě se zastavit nad Vlastovými fotografiemi… Však se podívejte, Cestomila fotografie u rozhovoru má, tak vás to třeba inspiruje a začnete si cestu do Austrálie také plánovat.

Austrálie – Kukabara – Cestomila

Ukázka z rozhovoru vás snad navnadí:))

Jedl jste klokaní maso? Jedí ho Australané?
Klokaní maso se běžně nejí, přesto se vzhledem k turistickému ruchu objevuje spíše v lepších restauracích. Vyhlášené jsou australské hovězí steaky, srovnatelné s argentinskými, mnohem více než u nás je rozšířené jehněčí. Moje první zkušenost s klokaním masem byla domácí, v supermarketu jsem koupil chlazené, připravil dle návodu, ale příliš mi to nechutnalo. Podobně to dopadlo podruhé i potřetí a v restauraci. Je to červené maso, podobně jako maso nelétavého ptáka emu. Naopak mně chutnalo maso krokodýlí.

Nějaký další zábavný zážitek s australskou faunou?
Když nepříliš zkušený cestovatel Vlastimil Tichý začínal objevovat Austrálii, kempoval vedle lesa a slyšel z něj za tmy štěkot psa dinga. Druhý den jsem pak zjistil v informačním centru, že pes dingo neštěká, byly to štěkající sovy, anglicky Barking owl, takových překvapení zažijete v Austrálii více.

Jak často uvidí turista klokany? Vám jeden vlezl do auta

 

klokan 6 web

Cestomila a Austrálie