Studium a práce v Austrálii - Kukabara
Protáhněte si studium, zvládnete toho více

A kdy se práce v Austrálii vyplatí?

Tak především se vyplatí u dlouhodobých pobytů:

  • minimální doba pro získání pracovního povolení je 12 týdnů (počet týdnů ve škole)
  • ideální je délka studia na 6 měsíců a více (překročení půl roku, včetně prázdnin)

V případě minimálního počtu týdnů studia ambasáda přidá jeden kalendářní měsíc, takže zaplatíte tři měsíce studia a vízum máte na čtyři.

Poradíme vám, jak strukturu prázdnin a studijních týdnů sestavit a vy na tom vyděláte velké peníze.

Ten poslední měsíc už do školy nemusíte a můžete pracovat na plný úvazek.

Vlasta tuto myšlenku potvrzuje: „Využijte poslední měsíc studentského víza na vydělání peněz a pro cestování požádejte o turistická víza.“

Proč „více je lépe“

Poplatek za vízum se platí při každé žádosti, takže těm, kteří spekulují, že to nejprve vyzkouší na minimálních 12  týdnů a pak si v Austrálii prodlouží, se to s takto krátkým kurzem nevyplatí finančně.

V takovém případě se student ani nestačí rozkoukat a už zase platí nové studium a 535 AUD za nové vízum.

A pozor, v polovině roku 2013 došlo ke změnám a nyní už druhé, a každé další prodloužení ambasáda zpoplatnila – stojí nyní 535 + 700 = 1 235 AUD.

Vízové podmínky a poplatky se docela často mění, takže i v tomto případě je tu pro vás vaše Kukabara.

Studium nad 6 měsíců

Jak jsme napsali výše, studium v kombinaci s prázdninami, které překročí 6 měsíců, má velké finanční výhody:

Kdy se práce vyplatí