Turistické vízum do Austrálie - Kukabara
Brána se vám otevírá, vstupte přes Great Ocean Rd

Jaké vízum si pro cestu do Austrálie zvolit

Rádi byste jeli do Austrálie na několik měsíců a studovali, cestovali, pracovali…?

Jestli vám vaše pracovní vytížení nedovolí zůstat v Austrálii 3 a více měsíců, je zde řešení spojené s turistickým vízem. Můžete odletět na 2 týdny nebo na 2 měsíce, volba je čistě na vás.

Rozhodnutí, zda turistické nebo studentské vízum často závisí na tom, kolik času můžete v Austrálii strávit.

  • turistické vízum je pro návštěvu do 12 týdnů
  • studentské vízum je vhodné pro pobyty na tři měsíce a déle (zde se to kryje; můžete jet na 12 týdnů na turistické i na studentské vízum a my vám rádi vysvětlíme rozdíl)
  • business vízum slouží pro krátkodobé obchodní návštěvy

Krátkodobé turistické vízum (eVisitor visa) do Austrálie Kukabara podává online.

eVisitor visa

Turistické vízum, tzv. eVisitor visa, uděluje ambasáda v Hobartu (Tasmánie) a hotové vízum přijde emailem.

Za přípravu, kontrolu a celý proces podání žádosti zaplatíte 950 Kč.

Business visa

eVisitor vizum slouží také pro krátkodobé business návštěvy (do 3 měsíců), kde nebudete v Austrálii pobírat žádný plat od australské firmy (není to tedy pracovní vízum).

Na jak dlouho vízum dostanu?

Turistické vízum eVisitor se uděluje na dobu jednoho roku, maximální jednorázová doba pobytu je však  3 měsíce!

Kukabara ráda s typem víza poradí.

Jste daleko na jižní polokouli, tak proč se hned vracet.

Parádní kombinace vznikne, když se po 3 měsících podíváte z Austrálie na Nový Zéland (do 3 měsíců má ČR s Novým Zélandem bezvízový styk) a vrátíte se na australský kontinent. Naběhnou vám v tu chvíli další 3 měsíce turistického víza a můžete pokračovat v cestování tam, kde jste předtím skončili.

Dlouhodobé turistické vízum

Pokud byste chtěli souvislé turistické vízum na delší dobu (6 měsíců, 9 měsíců nebo 1 rok), je třeba podat papírovou žádost a doložit více dokumentů k jejímu zdůvodnění.

Ptají se především na finanční záležitosti, takže budou chtít doložit vaše výpisy z běžného bankovního účtu a na něm adekvátní sumu. Ta závisí na plánech, které uvedete ve vysvětlujícím průvodním dopise. Je velký rozdíl, když jedete k někomu, u koho budete bydlet zdarma (např. rodina) nebo zda budete cestovat autem z půjčovny atd.

Vízum je zpoplatněno Australskou ambasádou.

Mohu mít turistické vízum a studovat?

Ano, to je možné, a pro řadu lidí je tato varianta rozumným řešením.

Pro koho je tato kombinace dobrá:

  • vhodné pro ty, kteří nechtějí / nepotřebují při studiu vydělávat
  • ideální pro krátkodobé pobyty do 3 měsíců, kdy stejně nedostanu pracovní povolení
  • výborné spojení vaší dovolené se studiem angličtiny
Turistické vízum